Focaccia

Comencem una nova aventura... crear un blog de cuina! Som una parella amb moltes il·lusions i una passió comuna per la cuina. Estrenem el blog amb una recepta que vam fer ahir per primera vegada, una focaccia. La veritat és que tothom va quedar encantat, es va acabar en qüestió de minuts!



Ingredients
  • 500g farina + una mica més durant l'amassat
  • 10g sal
  • 10g llevat sec (o llevat fresc segons instruccions del paquet)
  • 375ml aigua tèbia
  • Oli d’oliva
  • Toppings: olives negres tallades, ceba tallada fina, romaní/orenga, pebrot escalivat, sal.

Instruccions
  1. Fer un volcà amb la farina i la sal al cantó i ficar a dins el llevat dissolt amb aigua.
  2. Amassar fins que quedi una massa homogènia elàstica i afegeix la farina necessària fins que no s’enganxi als dits. Amassar uns 20-25 minuts.
  3. Deixar reposar 45 minuts en un bol amb les parets cobertes d’oli. Tapar amb un drap humit.
  4. Posar-la sobre una planxa humitejada amb oli i expandir-la amb la forma desitjada pressionant amb els dits, sense estirar fort. Nosaltres la vam fer bastant fineta però es pot deixar un gruixut d'uns dos centímetres perquè estigui més esponjosa.
  5. Deixar reposar 20-25 minuts tapat amb un drap humit un altre cop.
  6. Un cop passat el temps, pintar amb oli (es pot condimentar l'oli amb all triturat). Afegir els toppings i la sal.
  7. Preescalfar el forn a 180ºC i coure uns 30-40 minuts, fins que estigui doradeta.
  8. Quan surti del forn, afegir un rajolí d'oli. Deixar que es refredi abans de tallar-la. Bon profit!

____________________________________________________________


Ingredients
  • 500g strong white bread flour (+ extra during the kneading)
  • 10g salt
  • 10g dried/fresh yeast
  • 375ml warm water
  • Olive oil, for drizzling
  • Toppings: Black olives, onion and roasted Peppers (cut to taste), rosemary/oregano, sea salt and garlic.

Instructions
  1. Measure the water and dissolve the yeast in it. Stir it until creamy, about 10 minutes.
  2. Make a Volcano onto the working table with the flour and add the salt in a side, add -1- in the crater and gently stir with your hands or a wooden stick to form a dough. If you let your kids help you out with their dinosaur’s toys now, take care, 1 extinction is enough and it can get a bit messy ;).
  3. Knead the dough until smooth and elastic, but not too sticky.
  4. Lightly oil a large bowl and put the dough in it. Cover with a damp cloth. Let rise in a warm place until doubled in volume, about 45 minutes.
  5. Coat a jelly roll pan with olive oil. Put the dough onto the jelly roll pan and begin pressing it out with your fingertips to fit the size you want, at least it has to be 1-2 cm high (inventada, però més o menys). Coax and stretch the dough to fit the size, spread your fingers to make little holes all the way through the dough
  6. Preheat oven to 180ºC.
  7. Cover the dough with a dump cloth and let it rise in a warm place, about 20-25 minutes.
  8. Brush the focaccia with a mixture of grinded garlic and olive oil or just olive oil on the pan and then sprinkle liberally with sea salt and all the toppings.
  9. Bake until golden brown, about 30-40 minutes. Remove from the oven, add a little of oil and let cool slightly before cutting and serving if you can wait.














0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Receptes Per Dos